Nieuwsitems

Creatief in de tijd van ridders...
“De dag van het kasteel”
 
De keuken van kasteel Hoensbroek.
Wij zijn het weekend van Pinksteren afgereisd naar het zuiden van het land. Limburg om precies te zijn. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en veel tijd om te onstpannen en te genieten van elkaar en de prachtige natuur en omgeving. En het toeval wil, dat 2e Pinksterdag “de dag van het kasteel” is. En laten er nou in Limburg nog veel burchten, ruïnes en kastelen te bewonderen zijn.
 
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren? Voor al jullie stoere mannen en edele jonkvrouwen die altijd al eens de Middeleeuwen na hadden willen spelen, is Tweede Pinksterdag de Dag Van Het Kasteel - een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting. Zij gooien op ruim 90 locaties in Nederland de poorten en hangbruggen van Nederlandse kastelen open voor het publiek. Daarbij zijn natuurlijk tal van activiteiten te volgen. Living statues (uiteraard in harnas en al), valkeniers, ridders en troubadours geven demonstraties van hun kunsten, maar er zullen her en der ook diverse interessante toneelstukken en exposities te zien zijn. En wat is een kasteel uiteraard zonder een professionele gids? Precies. Gewoon een kasteel dus. De Dag van het Kasteel staat dit jaar in het teken van de buitenplaats. Een kasteel zonder enorme buitenplaats is namelijk gewoon een heel groot huis. Om de eervolle kastelen-titel te bemachtigen moet je een gigantische buitenplaats hebben. Het hele programma bekijken? Kijk even op de PDF die op de website van de Nederlandse Kastelenstichting (de organisator van de Dag Van Het Kasteel) staat. Dus, mocht u zich nog vervelen? Ga dan naar deze (vijfde) Dag van het Kasteel!
 
Stap in de tijdmachine en kom in de tijd van Jonkvrouwen en Edelheren
De poort naar de grote binnenplaats.
Wij houden wel van avontuur dus dit leek ons superleuk. Op naar Kasteel Hoensbroek! Een groot pluspunt vond ik dat je daar nog gratis de auto kunt parkeren (maar kom wel op tijd). Middels een brug en mooie poort kom je op de binnenplaats. Het lijkt wel, alsof je eenmaal door die poort, door een tijdmachine bent gelopen. Op de binnenplaats waan je je in de tijd van de jonkvrouwen en de edelheren. Er zijn demonstraties en je mag hier zelf ook deelnemen aan allerlei creatieve spelen die in die tijd in de top10 stonden. Boogschieten, muizenspel (middeleeuws gokspelletje), trainingskamp, zwaardvechten. Kinderen kunnen zich laten schminken, zelf een schild maken of als een echte Robin Hood verder door het leven gaan. Je kunt je naam laten zetten op een houten zwaard. Er lopen mensen in klederdracht om je nog meer in de sfeer van de middeleeuwen te brengen! Dit kasteel, één van de grootste van Nederland, is zeker een bezoek waard. Ik ga niet alles verklappen, maar mocht je in de buurt van Hoensbroek zijn? Ervaar het dan zelf ;)
 
Zeker een aanrader voor kinderen, van klein tot groot wat te beleven!
Muizenspel.
 
 
      22-05-2016 13:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling. klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-234 04 40

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.