Decoupage

Decoupage

Door middel van decoupage zijn de prachtigste decoraties te maken. Deze kunst van objectdecoratie met (gekleurd) papier of uitknipte motieven is al eeuwenoud. Zo werd de techniek in de achttiende eeuw toegepast om dure handbeschilderde kunst te imiteren. Niet iedereen beschikte immers over een aangeboren talent als schilder, of had genoeg geld om het werk uit te besteden aan een kunstenaar.
Gaandeweg werd de techniek steeds vaker toegepast om objecten als meubelstukken, wanden of accessoires mee te versieren. Dat gebeurde door het papier of de uitgeknipte motieven door middel van een aantal lagen vernis op de ondergrond aan te brengen. Doel was (en is) om de afbeelding onderdeel te laten worden van de ondergrond, zodat (bijna) niet meer te zien is dat de techniek is toegepast.

Decoupage techniek

Decoupage is toepasbaar op vrijwel ieder glad oppervlak. Daarbij kun je dus denken aan materialen als hout, glas, metaal of blik. De gladde ondergrond zorgt er namelijk voor dat de versiering goed blijft plakken, zonder vouwen of kreukels. Wanneer dat gedaan is, zorgt een laag vernis ervoor dat de twee materialen zich blijvend aan elkaar hechten. Ze versmelten als het ware.
De kwaliteit van de materialen die worden gebruikt is uiteindelijk bepalend voor het eindresultaat. Dat wil dus zeggen: goede kwaliteit papier, goede lijm en speciale vernis. Uiteraard komt daar ook nauwkeurig handwerk bij kijken. Het uitknippen of eventueel uitsnijden van de decoraties moet immers wel netjes gebeuren. Scheuren en rafels werk je namelijk niet meer zomaar weg.

Gebruik van goede decoupage lijm

Het type decoupage lijm is cruciaal voor een mooi eindresultaat. De lijm zorgt er namelijk niet alleen voor dat de versieringen goed aan het oppervlak hechten, maar kunnen ook gebruikt worden als aflaklaag. Tal van lijmsoorten van Décopatch voldoen aan die eis. Deze Paperpatch lijm & vernis is, zoals de naam al zegt, ook te gebruiken als vernis. Je bent dus in één keer klaar. Eenmaal opgedroogd, krijgt het bewerkte object een mooie, watervaste satijnen look.
Voordeel van een kwalitatief hoogwaardige (vernis)lijm van topmerken als Décopatch is dat kleuren niet in elkaar overlopen. Daarnaast kan het gebruikt worden op verschillende soorten ondergrond. Het maakt dus niet uit of je decoupage toepast op hout, metaal of glas. Ook zijn eventuele vlekken eenvoudig te verwijderen met een beetje water.

Decoupage papier voor het beste resultaat

Naast het eigen handwerk – netjes en zorgvuldig te werk gaan – en een goede lijm, is ook het soort papier bepalend voor hoe het eindresultaat oogt. Decoupage papier van zowel Décopatch als Paperpatch voldoet aan de hoogste eisen. Het is aan te brengen op alle materialen (papier-maché, hout, kunststof, blik, glas etc.) en scheurt niet als het wordt gelijmd.
Om écht iets bijzonders van te maken, is het papier verkrijgbaar met verschillende motieven, prints en patronen. Zo is er voor ieder wat wils, ongeacht je eigen creatieve ideeën. Wat bijvoorbeeld te denken van deze bijna levensechte dierenprints? Net als alle andere soorten papier in ons assortiment zijn deze kleurecht, zodat ze niet vervagen. Bovendien zorgen ze voor een gladde textuur en daarmee de illusie van een echt kunstwerk.

Decoupage materialen voor jong en oud

Of je nu een meubelstuk voor buiten wilt gaan versieren, een sieradendoosje of een paar schoenen: op Creapoint.nl vind je alles dat nodig is voor een perfect eindresultaat. Ben je nog niet bekend met decoupage? Geen nood! De eeuwenoude techniek is niet lastig te leren en de materialen zijn stuk voor stuk tegen vriendelijke prijzen verkrijgbaar. We wensen je alvast veel knutselplezier!


 

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling. klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-8527053

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.