Diamond painting

Diamond painting

Diamond painting is een bijzondere techniek om een schilderij te maken met kleine steentjes, die zowel rond als vierkant kunnen zijn. Deze steentjes zijn facet afgewerkt, waardoor ze een prachtige glans krijgen. Omdat diamond painting een nauwgezet werk kan zijn, wordt het vaak omschreven als ‘borduren met steentjes’. Ook wordt vaak de vergelijking gemaakt met ministeck of schilderen op nummer.
Diamond painting wint snel aan populariteit en het is niet lastig in te zien waarom. Naast dat het prachtige schilderijen oplevert, is de bezigheid zelf heerlijk ontspannend. De tijd vliegt en voor je het weet heb je een schitterend, zelf ingelegd schilderij dat meteen kan worden ingelijst. Met diamond painting ontwaakt de kunstenaar in iedereen.

 

 

Wat is diamond painting en hoe werkt het?

Als gezegd werk je bij diamond painting met facet geslepen steentjes, waardoor een soort diamant-effect ontstaat. Deze steentjes worden op een afbeelding geplakt door middel van een dunne kleeflaag. Om dat zorgvuldig en nauwkeurig te kunnen doen, wordt gebruikgemaakt van een speciale werkpen. Ook een pincet of een speciaal potlood biedt eventueel uitkomst.
Op de zelfklevende afbeelding staan symbolen, die stuk voor stuk een kleur aangeven. Daarnaast is er sprake van een ronde of vierkante markering rondom de symbolen. Dit zorgt ervoor dat de juiste steentjes precies op de juiste plek geplakt kunnen worden. Wanneer dat op de juiste manier wordt gedaan, ontstaat uiteindelijk een prachtig schilderij met een diamanten look.

Wat heb je nodig voor diamond painting?

Ben je na het zien van een schitterende diamantschildering ook om, maar weet je niet hoe je moet beginnen met diamond painting? Geen probleem – het is namelijk eenvoudiger dan je denkt. Om aan de slag te kunnen, heb je in principe genoeg aan een basissetje. Hierin zit een pen, een sorteerbakje en een blokje hars. Dat zijn de basisbenodigheden die sowieso tot je eigen assortiment moeten behoren.
Daarnaast heb je een zelfklevend canvasdoek of een patroon van een foto nodig en bijbehorende gekleurde facetgeslepen steentjes. Ook een goede pincet is aan te raden, omdat het vaak voorkomt dat steentjes niet helemaal recht willen gaan liggen. Een goede pincet ligt stevig in de hand en kan worden gebruikt om steentjes vast te pakken en bij te draaien, ook als ze al opgeplakt zijn. Zonder pincet kan dat lastig zijn.

DIY diamond painting

Diamantschilderijen zijn in principe ook afgewerkt te koop. Dat wil dus zeggen dat je zelf niks meer hoeft te doen en dat het schilder zo kan worden ingelijst en opgehangen. Daar is echter weinig aan. Creapoint.nl verkoopt de zogeheten DIY (Do It Yourself) diamond paintings, waaraan je dus nog het nodige (en leuke) werk hebt. Binnen DIY wordt nog onderscheid gemaakt tussen full en partial. 
Bij een partial schilderij hoeft je maar een deel van de steentjes zelf op het schilderij te plakken. Dit type wordt vaak gekozen door kinderen en nieuwkomers. Een full diamond painting daarentegen, is een schilderij met kleeflaag dat je wel volledig zelf moet beplakken met steentjes. Dat is lastiger en ook meer werk, maar uiteindelijk wel leuker. Ook geeft het veel meer voldoening.

Goedkoop diamond painting aanschaffen

Beginnen met diamantschilderen hoeft niet duur te zijn. Een basissetje heb je al vanaf een paar euro en ook een simpele diamond painting hoeft niet meer te kosten dan een tientje. Daarnaast hebben we op Creapoint.nl ook regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. En wanneer je voor meer dan 65 euro bestelt, krijg je de levering helemaal gratis thuisbezorgd.
Wil je morgen al beginnen? Bestel dan voor 12.00 uur ’s middags, dan wordt je bestelling doorgaans nog dezelfde dag, mits voorradig, verzonden.
 

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling. klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-8527053

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.