Verven, kleuren & tekenen /

Bullet Journal

Bullet-Journal

Bullet Journal: Bullet-dagboek om te knutselen

Bullet journals zijn momenteel erg in de mode en enorm populair bij veel creatievelingen. Met een bullet journal of een bullet dagboek kun je je dagen en aankomende taken op een meer gestructureerde manier plannen en tegelijkertijd creatief worden. Een bullet journal lijkt in eerste instantie misschien op een klassiek notitieboekje, maar de truc is dat een bullet journal dankzij creatieve ideeën keer op keer tot in detail uitgewerkt/uitgebeeld kan worden. Met een beetje oefening en inspiraties veranderen bulletjournals in indrukwekkende kunstwerken die niet alleen helpen om het dagelijks leven te structureren of verschillende uitdagingen op te lossen, maar ook veel creatief plezier brengen. Alles wat je nodig hebt voor je eigen bullet journal vind je in onze online shop. Van de juiste planners tot volop bullet journal accessoires.
 

 Weergave:
  1 / 5  Bezig met laden...
   1  2 3 4 5  

Doe-het-zelf Bullet Journal: wat is een Bullet Journal?

Bullet Journal of Bullet Diary - iedereen die onlangs de laatste DIY-trends heeft bekeken, zal deze twee termen zeker zijn tegengekomen. Dit is een nieuw idee welke overgewaaid is vanuit de VS. Met een bullet journal kun je je dagelijkse taken, afspraken, to-do-lijsten en nog veel meer informatie vastleggen, net als een agenda of notitieboekje. Het bijzondere eraan? je kunt zelf een bullet journal of een bullet journal ontwerpen! In tegenstelling tot een klassiek notitieboek of een geprefabriceerde agenda, heb je bij een bullet journal agenda of een bullet journal notebook de mogelijkheid om de hele structuur naar je eigen bullet journal ideeën te ontwerpen. Dit maakt de Bullet Diary tot een nuttige hulp in het dagelijks leven die volledig kan worden aangepast aan je behoeften.
 

Bullet Journal-sjabloon: Hoe is een bullet-journaal opgebouwd?

Ben je op zoek naar een bullet journal template of wil je weten hoe een bullet journal maandoverzicht is opgebouwd, dan vind je genoeg inspiratie online en op pinterest bijvoorbeeld. Je zult tevergeefs zoeken naar een echt specifieke lay-out. Dit komt omdat je eigenlijk geen sjablonen nodig hebt voor een bullet journal omdat je de compositie en structuur precies naar wens kunt aanpassen. Natuurlijk kun je handige tips vinden om aan de slag te gaan in de verschillende instructies en bullet journal-ideeën.

Een bullet journal notebook bevat doorgaans de volgende elementen:

 

  • Index of inhoudsopgave
  • Toekomstig logboek of aankomende taken
  • Maandoverzicht of kalender
  • Dagelijks overzicht met aankomende taken

 Één van de belangrijkste elementen in het bullet journal is de inhoudsopgave, die vaak een index wordt genoemd. De inhoudsopgave bullet journal bevat alle onderwerpen en structuurelementen die relevant zijn voor het gebruik van het bullet journal. Je kunt de index van het bullet-dagboek natuurlijk op elk moment uitbreiden of aanpassen. In het Bullet Journal maandoverzicht kun je alle taken ingeven die de komende dagen en weken van belang zijn. In het daaropvolgende bullet journal-dagoverzicht worden de datums en taken op de klassieke manier ingevoerd en vervolgens doorgestreept met checklists. Hoe je je bullet journal ook wilt indelen en invullen - er is altijd genoeg ruimte voor nieuwe dingen. Zodat je creatieve geest te allen tijde productief kan blijven.
 

Zelf een bullet journal maken: Hoe maak ik een bullet journal aan?

Een bullet journal gaat meestal niet alleen over productiviteit, want veel mensen die het handige bullet journal notebook al in hun dagelijks leven hebben geïntegreerd, gebruiken de kleine zelfgemaakte journal ook voor creatieve compensatie. Wat is er tenslotte mooier dan een handig hulpje dat er ook nog origineel uitziet? De laatste jaren is er in de doe-het-zelfgemeenschap een echte concurrentie ontstaan ​​over het bijzonder mooi maken van bulletjournals. Er zijn tal van verschillende methoden en veel tools om dit te doen.

Met behulp van bullet journal templates kun je bijvoorbeeld extravagante fonts tevoorschijn toveren, kleine emoji's tekenen op de pagina's van de bullet journal of de structuur van de tekstblokken netjes houden. Minstens zo populair zijn de verschillende stickers en tapes: met hun hulp kunnen individuele stijlen in een bullet journal worden geïmplementeerd. Net zo origineel wordt het als je met behulp van creatieve accessoires de highlights in je bullet-dagboek uitlicht: Heb je een uitstekende klus geklaard? Of misschien een onvergetelijke vakantie gehad (met het gezin)? Highlight het in je bullet journal met washi tape en zorg ervoor dat deze speciale gebeurtenis écht onvergetelijk wordt!

 


Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling.  Klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-234 04 40

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies