Nieuwsitems

Goed gereedschap is het halve werk Goed gereedschap is het halve werk
CREAPOINT·DINSDAG 2 AUGUSTUS 2016

Is die kwast wel zo geschikt om te decouperen?

Je hebt een te kust en te keur aan allerlei kwasten. En overal zijn ze wel te verkrijgen in verschillende prijsklassen. Anderen geven aan dat je in principe elke kwast kunt gebruiken die je fijn vindt om te decouperen. Zolang het maar een platte kwast is, want daarmee kan je wat druk uitoefenen op het papier dat je gaat plakken. Máár is die kwast wel zo geschikt voor decoupage?

Een “gewone” kwast heeft al snel te lange haren met het gevolg dat het papier niet makkelijk op je ondergrond geplakt kan worden. Het kan dan gebeuren dat het papier dubbel gaat zitten, aan de kwast blijft plakken of dat je niet de juiste druk kan geven waardoor je het papier niet fijn en makkelijk op de ondergrond krijgt. Bovendien werkt het ook niet prettig als de kwast “te” lange haren heeft om het papier fijn te kunnen plakken. De meeste kwasten zijn ook bedoeld om te schilderen en niet om te decouperen en hebben daarnaast vaak daarom ook lange stelen. Dit kan weer lastig zijn in gebruik als je in kleine hoekjes iets wilt plakken. Denk bijvoorbeeld bij kleine randjes of bijvoorbeeld kleine objecten die je wilt plakken zoals de kleine vogelhuisjes.


Kleine decoupage-projecten met hoekjes vragen om specifiek gereedschap voor het beste eindresultaat

 

In 9, 18 of 20,5 cm.; voor kleine of grote handen. Deze kwasten zijn een must have product voor elk decoupage-project.

Onze kwasten zijn speciaal gemaakt voor deze projecten en voor het Décopatch designpapier.

 


http://www.creapoint.nl/kwast-zijde-18-cm

De kwasten zijn gemaakt van varkens- of nylonhaar. De haren van de Décopatch kwasten zijn ingekort waardoor je verzekerd bent van een betere druk bij de toepassing van de lijm en dus om het papier te plakken. Onze korte borstel is ideaal om Décopatch papier te lijmen maar ook bijvoorbeeld voor de decoupage-techniek met servetten. De kwasten, leverbaar in 9, 18 of 20,5 cm, voor kleine of grote handen, zijn een echt must-have product! Je hebt al een kwast van 18 cm voor € 0,95. Je kan de kwasten per stuk kopen maar er zijn ook sets vanaf € 5,50 verkrijgbaar in onze webwinkel.


http://www.creapoint.nl/kwasten-set-nylon Mooie starterset met 3 verschillende lengtes en breedtesDoor de verschillende lengtes en breedtes van de kwasten ben je ervan verzekerd dat je ook de moeilijkere hoekjes makkelijk kan bewerken. Grote of kleine projecten, kies nu makkelijk het juiste formaat kwast voor wat je wilt gaan beplakken. Ook het onderhoud van de kwasten is snel en makkelijk. Was de kwasten met warm water (en evt. wat zeep) en zet ze met de borstel omhoog weg om te laten drogen voor een langere levensduur.
Ik zelf geef de voorkeur aan de nylon kwasten simpel om het feit dat deze perfect zijn voor zowel lijm & vernis als de gesso (primer). Daarnaast vindt ik persoonlijk de Nylon kwasten wat soepeler in gebruik. Deze kwasten zullen geen borstelsporen (strepen) achterlaten.

Ik weet zeker dat de projecten nog mooier gaan worden met gebruik van deze kwasten. Heel veel decoupage-plezier!

lees ook:
http://www.creapoint.nl/blog-wat-is...
http://www.creapoint.nl/blog-help-h...

      02-08-2016 19:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling. klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-234 04 40

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.