Nieuwsitems

Help, hoe begin ik?
Ik had het zo leuk bedacht
Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je een heel leuk idee hebt van te voren. Één waarvan je denkt:”Wow, dat ga ik maken!” Je hebt alle materialen gekocht en eindelijk is het donderdagavond. De avond dat je je voorgenomen hebt de telefoon niet op te pakken. De mobiel op stil te zetten en de tv uit te laten. Op de achtergrond klinkt zachtjes de radio met een lekker muziekje van je favoriete zender. Op de tafel staat een grote pot thee te dampen en je hebt zojuist alles klaargelegd. Even een avondje geen gezeur aan de kop en even nergens anders aan denken dan alleen aan dit project. Tijd om eens lekker creatief bezig te zijn! Dat klinkt goed hè.

Maar dan komen die welbekende beren. Je wilt jou creatie straks niet “verprutsen” want als het af is kan het straks je pronkstuk in de woonkamer zijn. En tijdens je eerste kop thee begin je na te denken. Hoe moet ik nu beginnen? Kan ik dit wel? Heb ik wel de juiste kleuren? Ik heb het nog nooit gedaan, voort gaat het verkeerd, etc.. Inmiddels heb je voor je zelf al een stuk of 10 van die beren op jou weg gecreëerd, die er eigenlijk niet zijn. Want in je achterhoofd weet je dat je het kan en je bent creatief genoeg om iets te verzinnen om een begin te krijgen.


Vooruit nog maar even een kop thee. Je kijkt naar het papier met al die leuke printjes, wat er helemaal klaar voor ligt om gebruikt te worden. Pak dit moment en ga nu even terug naar de basis. In je hoofd heb je in grote lijnen bepaald hoe het moet worden. Oké, dan nu aan de slag en gewoon gaan beginnen!

Dit is nu precies omschreven hoe het soms bij mij kan gaan. De ene keer heb ik ideeën en gaat het haast vanzelf. Maar een enkele keer gebeurt het mij ook dat ik wil beginnen maar dan even niet een begin kan krijgen. Hier zijn een paar tips wat ik dan doe:
  • Zorg dat alles klaar ligt om aan de slag te kunnen gaan.
  • Denk niet té lang na en begin gewoon; je kan heel makkelijk dingen bijwerken. Dat is één van de grote voordelen van dit papier vind ik.
  • Van te voren heb je het papier bepaald die je wilt gebruiken, is dit nu nog steeds de kleurencombinatie die je wilt? Zo niet, kies dan de kleuren uit die je wel wilt gebruiken. Maar doe hier niet te lang over ;)
  • Zorg dat je voldoende papier en lijm hebt zodat je lekker door kan blijven werken.
  • Bepaal van te voren al een beetje waar je welke kleur papier wilt gaan plakken.
  • Zorg voor voldoende thee of ander drinken binnen handbereik. Als je de slag te pakken krijgt vergeet al snel je de tijd. Althans ik wel :)
  • Doe af en toe even een stapje naar achteren en bekijk van een afstandje of het object begint te worden zoals jij in je hoofd bedacht hebt. Dit is ook even een mooi momentje om overtollig lijm, wat al begint op te drogen, van je kwast te halen. Ik vindt een schone kwast persoonlijk zelf veel prettiger werken. Even onder de warme kraan en dan kan je zo weer verder.
  • Wees vooral niet bang om het verkeerd te doen! Je kan het altijd weer aanpassen als het (nog) niet naar jou wens is, door bijvoorbeeld een ander design papier erover heen te plakken. In het ergste geval begin je gewoon overnieuw. Je kan namelijk als het opgedroogd is, alles eerst weer wit maken met gesso (primer). Nieuwe ronde nieuwe kansen! Dit laatste heb ik zelf ook zeker al een paar keer gedaan.
Misschien is bovenstaande herkenbaar voor jou? Dan hoop ik dat ik je zo wat verder heb kunnen helpen. En wens ik jou via deze weg ook zo’n heerlijke, relaxte en creatieve avond zonder beren toe.

Laat je mij je eindresultaat zien als het gelukt is? Dat zou ik echt heel leuk vinden.

Succes, het komt goed!

linksonder: mijn inspiratie; linksboven: mijn project en de uitgekozen designs papier; verder foto's van het eindresultaat.

 
      06-05-2016 13:03     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Spaar voor korting

Bij elke €10,- die u besteed in onze webshop ontvangt u een tegoed van €0,50  Deze kunt u besteden bij uw volgende bestelling. klik hier voor meer informatie.
 

WebwinkelKeur lid, vertrouwd online kopen.


Lees hier onze klantenervaringen.
Keurmerk webwinkel


 

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen dan kunt u ons mailen naar info@creapoint.nl 
of bellen op 074-234 04 40

Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 14:00 uur. Of gebruik ons contactformulier
 

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW   


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.